MENU

OLEH AFIX REDZUAN

KLANG, 31 JAN: Majlis Perbandaran Klang (MPK)!akan terus memberikan perkhidmatan terbaik khususnya demi keselesaan pelabur tempatan dan luar negara ke daerah itu, sekali gus mahu mengekalkan anugerah ‘The Most Preferred Investment Location By Local Authority in Selangor’ yang dimenangi, pada 29 Januari lalu.

Yang Dipertuanya, Dato’ Mohamad Yasid Bidin berkata, Klang menerima pelaburan tertinggi berjumlah RM1.86 bilion daripada dua pemain industri utama iaitu IKEA dan Ramly Burger.

“Kita membantu daripada segi menyediakan infrastruktur membabitkan tanggungjawab kita, di samping lokasi yang dekat dengan Pelabuhan Klang.

“Jalan dan infrastruktur di kawasan Klang akandi baiki segera jika menerima aduan dengan menggunakan peruntukan yang ada, di samping mengadakan Hari Bertemu Pelanggan bersama pelabur.

“Dalam pertemuan itu, kita akan mendengar masalah dikemukakan serta memberikan penyelesaian segera kepada mereka,” katanya pada sidang media selepas mempengerusikan Mesyuarat Penuh MPK Bilangan 1/2019.

MPK menerima anugerah itu dalam Majlis Anugerah Penghargaan Pelabur Selangor yang berlangsung, di Hotel Sheraton, Petaling Jaya.

Anugerah itu disampaikan sendiri Dato’ Menteri Besar, Amirudin Shari.